« Terug naar alle nieuws

Wat gebeurt er met mijn brandverzekering als ik verhuis?

Wat gebeurt er met mijn brandverzekering als ik verhuis?

Wanneer u verhuist, bewoont u meestal tegelijk de « oude » en de « nieuwe » woning tijdens de periode die verstrijkt tussen het moment waarop u de sleutels krijgt van de nieuwe woning en het ogenblik waarop u de sleutels van de oude woning teruggeeft (einde van de verhuis). U kunt immers gebruik maken van het feit dat de nieuwe woning nog leeg staat om er verfraaiingswerkzaamheden in uit te voeren en de verhuis op zich kan enige tijd in beslag nemen,...

Kortom, u hebt de oude woning nog niet volledig verlaten, maar bewoont intussen toch al de nieuwe woning. De verzekeraars hebben met die mogelijkheid rekening gehouden. Uw woningverzekering, die algemeen brandverzekering genoemd wordt, geldt tegelijk voor de gebouwen en voor de gedekte inhoud, op beide adressen gedurende een periode die begint waarop de nieuwe woning ter beschikking wordt gesteld.

Die periode kan variëren naargelang van de verzekeraar en kan verschillen naargelang het gaat om de dekking « gebouw » dan wel « inhoud ». Meestal loopt die periode twee maanden. U dient dat na te gaan in uw polis. Het is belangrijk dat u na de verhuis uw adreswijziging meedeelt zodat uw verzekering definitief overgezet wordt naar het nieuwe adres. Zo kan uw verzekeraar uw polis aanpassen aan uw nieuwe woning en bijvoorbeeld de verzekerde bedragen aanpassen zodat u niet onder- of oververzekerd bent.

Zo niet, zal na die periode tijdens welke beide adressen gedekt zijn uw verzekering alleen nog het risico dekken dat vermeld is in de polis: dit is uw oude adres... U hebt er hoe dan ook alle belang bij uw verzekeraar of uw tussenpersoon zo snel mogelijk op de hoogte te brengen van uw verhuisplannen zodat hij u kan informeren over wat u moet doen zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wat gebeurt er bij een verhuis naar het buitenland?

In dat geval loopt de verzekering af op de datum van de verhuis.

Bron Assuralia

Laatste nieuws

Wat gebeurt er met mijn brandverzekering als ik verhuis?

Wanneer u verhuist, bewoont u meestal tegelijk de « oude » en de « nieuwe » woning tijdens de periode die verstrijkt tussen het moment waarop u de sleutels krijgt van de nieuwe woning en het ogenblik waarop u de sleutels van de oude woning teruggeeft. Lees meer

Laatste promoties

stars for life RIZIV

Lees meer

Juridische disclaimer - Privacyclausule

AssurMiFID-gedragsregels

Powered by Insusite - Created by CRM.art